In deze nieuwsbrief vertelt Jan Meeuws over zijn bedrijf; Machinefabriek JMBA en zijn ervaringen met vacatures invullen via social media. Alhoewel social media in de industrie een ondergeschoven kind is, heeft Jan er erg veel profijt van gehad. Hij vertelt over één van de succesverhalen op social media; het invullen van vacatures via Facebook.

Jan Meeuws over Machinefabriek JMBA:

Jan Meeuws is directeur bij Machinefabriek JMBA, een bedrijf met 30 jaar ervaring in het produceren en samenstellen van onder andere metalen en kunststof (fijn)mechanische delen. Jan Meeuws: “JMBA is een “one stop producent” met bijna alle competenties onder één dak. Dat vereist een modern machinepark en vakbekwaam personeel. Het vinden van vakbekwaam personeel is in de metaalbranche echter niet eenvoudig.”

Jan Meeuws over het invullen van vacatures via Facebook:

Buiten het feit dat passend personeel vinden, voor ieder bedrijf een uitdaging is, is dit door de personeelsschaarste in de metaalbranche, voor Machinefabriek JMBA erg lastig! Het werven van personeel duurde daarom erg lang en het kostte veel geld. Vaak kwamen er dure wervingsbureaus aan te pas. Maar sinds Gonect Machinefabriek JMBA middels social media ondersteunt, gaat dit veel gemakkelijker én goedkoper.

Facebook is een ideaal social media-platform voor het vinden van geschikt personeel. Samen met Gonect, heeft Machinefabriek JMBA een aanpak bedacht voor Facebook. Jan Meeuws: “Door het bericht goed op te maken en deze met €100,- te promoten onder een samen met Gonect gekozen doelgroep, bereikten we meer dan 25.000 mensen, bezochten rond de 360 mensen de website, solliciteerden vier mensen op de vacature en werd de vacature uiteindelijk ingevuld via Facebook! Dit alles in slechts twee weken tijd.”

Ook Jan was in het begin niet zeker van het effect van social media in de metaalbranche maar is ondertussen overtuigd. Wil je graag zien hoe Gonect social media samen met Machinefabriek JMBA oppakt? Kijk dan op https://www.facebook.com/Machinefabriek.JMBA.

Wil jij ook graag ‘in het zonnetje gezet worden’ en met jouw verhaal in de nieuwsbrief verschijnen? Stuur ons dan even een mailtje.

fouten op social media 36Neem contact met ons op!

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem contact met ons op via het contactformulier!


Gert Meeuws - Gonect
  • Je persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp