Pinterest advertising

Haal potentiële klanten gemakkelijker binnen door ze te inspireren met jouw product of dienst.

Plan een adviesgesprek

Van inspiratiebron tot aankoop

Pinterest is hét platform waar je jouw doelgroep inspireert met mooie afbeeldingen en video’s van jouw product of dienst. Ook kunnen mensen direct doorklikken naar de website, waar ze een bestelling kunnen plaatsen.

Kylie - Sfeerfoto

3 voordelen van Pinterest advertising

1 / 3

Pinterest wordt veelal gebruikt als online zoekmachine. Mensen zijn op zoek naar een motivatie om iets te doen, proberen of kopen. Als webshop is dit dus een mooie kans om hierop in te spelen. Inspireer gebruikers door mooie foto’s van je product of dienst te laten zien. Of door een leuke blog met tips te delen.

2 / 3

Pinterest is een mooi platform om je websiteverkeer te verhogen. Zodra iemand klikt op een van jouw pins (content), kunnen zij direct doorklikken naar de website. Plaatsen ze niet direct een bestelling? Geen probleem! Alle bezoekers van je website kun je opnieuw benaderen door ze nieuwe advertenties te laten zien op Social Media, maar ook middels Google Ads. Zo verhoog je de kans dat ze alsnog een aankoop doen.

3 / 3

Op geen enkel platform verspreidt je content zó snel als op Pinterest. Op Pinterest heeft iedere gebruiker namelijk een eigen ‘’bord’’. Op dit bord vind je alle ‘’pins’’ (content) die iemand gemaakt heeft, maar ook opgeslagen heeft van anderen.

Wanneer je een pin plaatst die wordt opgeslagen op iemands bord, zien al zijn/haar volgers die pin. Vervolgens kunnen die volgers de pin ook weer opslaan, waardoor de pin weer bij zijn/haar volgers terecht komt. En zo blijft jouw content zich eindeloos verspreiden op Pinterest.