SEO techniek

Beter vindbaar zijn voor je potentiële klanten? Door middel van technische SEO optimaliseer je de vindbaarheid in de zoekmachines.

Plan een adviesgesprek
Gonect Willem SEO specialist

Boost je vindbaarheid met Technische SEO

Technische SEO is (zoals het woord al aangeeft) het technisch optimaliseren van de website, ten gunste van de vindbaarheid in de zoekmachines. Dit betekent veelal dat we ervoor zorgen dat Google je pagina’s zo gemakkelijk mogelijk kan crawlen.

Wat is crawlen?

Crawlen is een term die in de SEO-wereld vaak gebruikt wordt en dit beschrijft het gedrag van de Google Bot op het net. De Google bot (ook wel Google spider of Google crawler genoemd) navigeert door de verschillende sites op het internet en indexeert vervolgens alle pagina’s die waardevol zijn voor de Google gebruiker. Met andere woorden kruipt, of in het Engels crawlt, de Google spider door het grote netwerk aan sites om deze vervolgens overzichtelijk te representeren in de Google zoekmachine.

Eddie SEO specialist

Er zijn verschillende factoren die het crawlen van je site makkelijker of juist moeilijker maken. Denk hierbij aan overmatig en onnodig gebruik van Javascript. Wanneer een site veel onnodig gebruik maakt van Javascript heeft dit een negatieve impactop de crawlbaarheid van de pagina’s. Google rendert namelijk de pagina eerst, om de pagina goed te kunnen beoordelen. Met renderen wordt bedoeld het laden van zowel de HTML versie van de pagina, als de aanpassingen die de javascript en CSS bestanden teweeg brengen. Heel simpel gezegd levert dit meer werk op voor Google en dat heeft in specifieke gevallen dus negatieve impact.

Core Web Vitals

Naast Javascript is het bij technische SEO ook belangrijk om te kijken naar de Core Web Vitals. Onder Core Web Vitals verstaan we factoren die een grote rol spelen in de UX (user experience) zoals:

  • Largest Contentful Paint (LCP): meet de laad prestaties van je pagina.
  • First Input Delay (FID): meet de interactiviteit van de pagina.
  • Cumalative Layout Shift (CLS): meet de visuele stabiliteit van de pagina.

Sinds Juni 2021 zijn de Core Web Vitals een zogeheten ranking factor. Dit betekent dat Google officieel erkent dat de prestaties op het gebied van de Core Web Vitals invloed hebben op de organische posities in de zoekmachines. Zijn je Core Web Vitals geoptimaliseerd, dan heeft dit een positief effect op je rankings, of in ieder geval voorkomt het dat je benadeeld wordt voor een niet geoptimaliseerde site.

Daarnaast is er nog een hele waslijst aan andere technische optimalisaties waar we naar kijken, zoals canonicals, clients of server errors, pagination, redirects, server optimalisaties, sitemaps en meer.

Zij werken al met SEO techniek

Ontmoet onze
SEO techniek specialisten

Yip Wessels SEO-specialist
Willem
Willem van der Zanden SEO-specialist
Mark Dreverman - SEO-specialist
Mark Dreverman SEO-specialist
Joël van Neerven SEO-specialist
Carmen Klijsen SEO-specialist
Eddie van Leuven SEO-specialist

Gerelateerde cases

Een duurzame balans tussen succesvolle campagnes en capaciteit

Lees verder

Van hobbyproject tot internationaal online succes

Lees verder
Tools en certificaten

Dit zetten wij in om jouw
doel te bereiken

Facebook partner
Microsoft Ads partner
Google partner
Amazon Advertising
ActiveCampaign
Leadinfo
Channable partner
Producthero
Cookiebot cartificaat
TAGGRS certified

Heb jij interesse in SEO techniek?

Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal, online ambities en vraagstukken.

Zullen we een keertje kennismaken? Bij ons ben je altijd welkom: met stropdas of op klompen.

Ovaal wit Morris en Willem

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief