Decoratietakken: van hobbyproject tot internationaal online succes

Decoratietakken: van hobbyproject tot internationaal online succes

 

Het gaat hard bij Decoratietakken, een webshop in handgemaakte decoraties en natuurlijke interieurstukken. Na 15 jaren bedrijfsdecoratie op maat gemaakt te hebben, besloot de familie Knoops ruim 5 jaar geleden uit te breiden met een webshop. Dat bleek een schot in de roos.

 

Na Nederland volgde al gauw Duitsland

Het Somerense bedrijf boekte groot succes in Nederland, mede dankzij onze hulp in online marketing. Maar zo ambitieus als wij zijn, zo ambitieus zijn ze ook bij Decoratietakken. Het was namelijk al snel tijd om de Duitse markt te veroveren, met Zweigedeko.

Hoe doe je dat eigenlijk: een Nederlandse onlinemarketingstrategie uitbreiden naar een buitenlandse markt? Gewoon alles vertalen en klaar is Kees? Nee, natuurlijk niet: een andere markt betekent een andere strategie.

 

Gonect heeft ervoor gezorgd dat Zweigedeko al snel goede resultaten opleverde. Sterker nog: die hebben ze ruim overtroffen! We hadden niet verwacht dat we zo veel uit deze markt konden halen, binnen zo’n korte tijd.”

– Decoratietakken

 

Het complete pakket

Vanuit Gonect ondersteunen we dit bedrijf al ruim 4 jaar. Eerst alleen met zoekmachineoptimalisatie en social media, maar inmiddels bieden we een compleet pakket aan. We hebben de onlinemarketingstrategie steeds verder uitgebreid, naarmate we de gestelde doelstellingen behaalden.

Zo doen we op dit moment het volgende voor Decoratietakken/Zweigedeko:

 • SEO
  • … De organische vindbaarheid verbeteren met meer zichtbaarheid tijdens de gehele klantreis. Dit leidt tot constant stijgende omzetten.
 • Google Ads
  • … Goed zichtbaar zijn op het moment dat de doelgroep zoekt naar één van de productcategorieën. We laten de bezoeker niet meer los zodra ze op de website zijn geweest, door bijvoorbeeld remarketing.
 • Social
  • … Uitingen die passen bij het bedrijf en de (mogelijke) doelgroep triggeren om de webshop te bezoeken.
 • Affiliate marketing
  • … Een optimale zichtbaarheid bij de doelgroep zodra zij op andere relevante websites zijn. We betalen enkel wanneer er daadwerkelijk iets verkocht wordt. Oftewel: no cure, no pay.
 • Projectmanagement
  • … Één vast aanspreekpunt vanuit Gonect en altijd het overzicht op de totaalstrategie. De verschillende werkzaamheden worden naadloos op elkaar afgestemd.

 

 

Houten Hanglamp

 

Resultaten om trots op te zijn

We hebben met bovenstaande aanpak in drie jaar tijd omzetverhoging voor de webshop van 800% gerealiseerd. Met name in Duitsland gaat het de laatste tijd hard. Zo is de zichtbaarheid van Zweigedeko alleen al in het afgelopen half jaar toegenomen met 29% en hadden we in maart 2021 zo’n 16.000 gebruikers per maand op dat domein, ten opzichte van 9.000 vorig jaar maart (+78%).

De klant heeft het drukker dan ooit en ziet dat de investeringen zich ruimschoots uitbetalen. Met de gouden combinatie van SEO, Google Ads, Affiliate Marketing én Social Media behalen we het beste resultaat. Door sinds kort ook CRO-analyses en optimalisaties op te pakken, klimmen we steeds verder omhoog.

Toch zijn we nog lang niet klaar. Er zijn nog allerlei groeimogelijkheden op de huidige kanalen, maar ook via andere middelen zoals e-mailmarketing, Microsoft Ads, platforms etcetera. Kortom: we zijn alweer plannen aan het smeden voor de komende jaren samenwerking met deze ambitieuze klant.

 

Decoratietakken resultaten klantcase

 

Klaar om een nieuwe markt te veroveren?

We zijn er trots op dat we steeds vaker ook de internationale markt op gaan met onze klanten. En dat we dat kunnen, bewijst het bovenstaande resultaat.

Wil jij ook die grote stap over de grens maken? Daag ons uit om hier een groot succes van te maken.

11 juni 2021


Neem contact met ons op!

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem contact met ons op via het contactformulier!


Gert Meeuws
 • Je persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp