Case: Decoratietakken

Een Nederlandse strategie uitbreiden naar een buitenlandse markt.

Plan een adviesgesprek

Van hobbyproject tot internationaal online succes

Het gaat hard bij Decoratietakken, een webshop in handgemaakte decoraties en natuurlijke interieurstukken. Na 15 jaren bedrijfsdecoratie op maat gemaakt te hebben, besloot de familie Knoops ruim 5 jaar geleden uit te breiden met een webshop. Dat bleek een schot in de roos.

Na Nederland volgde al gauw Duitsland

Het Somerense bedrijf boekte groot succes in Nederland, mede dankzij onze hulp in online marketing. Maar zo ambitieus als wij zijn, zo ambitieus zijn ze ook bij Decoratietakken. Het was namelijk al snel tijd om de Duitse markt te veroveren, met Zweigedeko.

Hoe doe je dat eigenlijk: een Nederlandse onlinemarketingstrategie uitbreiden naar een buitenlandse markt? Gewoon alles vertalen en klaar is Kees? Nee, natuurlijk niet: een andere markt betekent een andere strategie.

“Gonect heeft ervoor gezorgd dat Zweigedeko al snel goede resultaten opleverde. Sterker nog: die hebben ze ruim overtroffen! We hadden niet verwacht dat we zo veel uit deze markt konden halen, binnen zo’n korte tijd.”

– Decoratietakken

Het complete pakket:

SEO

Verhogen van organische vindbaarheid met meer zichtbaarheid tijdens de gehele klantreis. Dit leidt tot constant stijgende omzetten.

Social media marketing

Uitingen die passen bij het bedrijf en de (mogelijke) doelgroep triggeren om de webshop te bezoeken.

Google Ads

Goed zichtbaar zijn op het moment dat de doelgroep zoekt naar één van de productcategorieën. We laten de bezoeker niet meer los zodra ze op de website zijn geweest, door bijvoorbeeld remarketing.

Affiliate marketing

Een optimale zichtbaarheid bij de doelgroep zodra zij op andere relevante websites zijn. Wij betalen enkel wanneer er daadwerkelijk iets verkocht wordt. Oftewel: no cure, no pay.

Resultaten om trots op te zijn

We hebben met bovenstaande aanpak in drie jaar tijd omzetverhoging voor de webshop van 800% gerealiseerd. Met name in Duitsland gaat het de laatste tijd hard. Zo is de zichtbaarheid van Zweigedeko alleen al in het afgelopen half jaar toegenomen met 29% en hadden we in maart 2021 zo’n 16.000 gebruikers per maand op dat domein, ten opzichte van 9.000 vorig jaar maart (+78%).

De klant heeft het drukker dan ooit en ziet dat de investeringen zich ruimschoots uitbetalen. Met de gouden combinatie van SEO, Google Ads, Affiliate Marketing én Social Media behalen we het beste resultaat. Door sinds kort ook CRO-analyses en optimalisaties op te pakken, klimmen we steeds verder omhoog.

Toch zijn we nog lang niet klaar. Er zijn nog allerlei groeimogelijkheden op de huidige kanalen, maar ook via andere middelen zoals e-mailmarketing, Microsoft Ads, platforms etcetera. Kortom: we zijn alweer plannen aan het smeden voor de komende jaren samenwerking met deze ambitieuze klant.

+800% omzetverhoging voor de webshop

+29% zichtbaarheid van Zweigedeko in Google

+78% gebruikers op het domein van Zweigedeko

Klaar om een nieuwe markt te veroveren?

We zijn er trots op dat we steeds vaker ook de internationale markt op gaan met onze klanten.

Wil jij ook die grote stap over de grens maken? Daag ons uit om hier een groot succes van te maken.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief

Andere cases

Van een outbound naar een inbound strategie

Lees verder

Een duurzame balans tussen succesvolle campagnes en capaciteit

Lees verder