PAS OP: De grote ‘Mobile Friendly Update’ van Google komt eraan!

Mobile geddon update

Het is natuurlijk al jaren geen verrassing meer dat Google van mobiel vriendelijke websites houdt. Google steekt dit zelf ook niet onder stoelen of banken en mobiel vriendelijke websites worden dan ook al een tijdje beter gewaardeerd. Echter, aangezien het mobiele gebruik nog altijd in een sneltreinvaart toeneemt, vindt Google het tijd voor de volgende stap; ‘de mobile friendly update’.

Mobile geddon

Wanneer vindt deze update dan plaats? 21 April! Vanaf dan rolt Google de zeer impactvolle update uit, ook wel ‘mobile geddon’ genoemd. Heb jij nu nog een mobiel onvriendelijke website? Dan wordt je website vanaf 21 april een stuk slechter vindbaar in Google voor mobiele bezoekers. Alleen voor mobiele gebruikers? Dat is nog een beetje de vraag. Sommige experts beweren dat het ook effect zal hebben op je vindbaarheid op desktopcomputers. Dat ontkent Google echter vooralsnog.

Op Twitter wordt zelfs beweerd dat dit één van de meest impactvolle updates is van Google. Voor kenners; nog impactvoller dan de pinguïn- en panda-update.

ResizedImage600188-tweet-google-aleyda-solis

Wat nu als je 21 april nét niet gaat halen? Dat is natuurlijk jammer, maar gelukkig pakt Google deze wijzigingen in je website snel op, zelfs real time. Het is ook niet zo dat je website totaal niet meer vindbaar is als niet iedere pagina mobielvriendelijk is. Google beoordeelt iedere pagina apart.

Al bij al kun je er natuurlijk voor kiezen om je kop in het zand te blijven steken en af te wachten. Echter, op termijn zul je er toch echt aan moeten geloven. De impact wordt alleen maar groter en groter.

Test je eigen website op mobielvriendelijkheid!

Hoe kun jij nu testen of jouw website mobielvriendelijk is? Dat kan onder andere door de mobielvriendelijkheidstest van Google.

Wil jij nog wat meer info? In deze video legt John Mueller (van Google) uit waarom ze hiervoor hebben gekozen en wat het effect gaat zijn.

Hulp nodig?

Heb jij hulp nodig bij het bouwen van een mobiel vriendelijke website of wil jij meer weten over Mobile Geddon? Neem dan contact met ons op.

01 april 2015


Bart Rietjens - Online Advertising Specialist

Als Online Advertising specialist bij Gonect weet Bart waar hij het voor doet; de doelen van de klant behalen. Met zijn scherpe oog voor detail en de voorliefde voor Google Ads, Amazon en Bing weet Bart de beste campagnes op te zetten.

LinkedIn
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp