Een goed voornemen om de wereld groener te maken

Door Gonect 15 december 2020
Goed voornemen om de wereld groener maken
In december geven we bij Gonect altijd cadeautjes weg. Maar waar we vorig jaar nog vrolijke Gonect-sokken uitdeelden, hebben we het nu over een andere boeg gegooid.

Dit jaar doneren we namelijk aan vier stichtingen die de wereld in 2021 een stukje groener gaan maken. Daarmee maken we alvast een start met ons goede voornemen om de wereld te verduurzamen. Dat is toch veel meer waard dan een Gonect-paraplu?

Hieronder lees je meer over waarom we voor deze donatie gekozen hebben en wat het precies inhoudt.

Waarom kiezen we dit jaar voor een donatie?

De reden dat we gekozen hebben voor een donatie in plaats van een cadeau, heeft alles te maken met het afgelopen jaar. Wij willen dit jaar, meer dan ooit, positief afsluiten. Het is tijd om vooruit te kijken en te streven naar een duurzame groei in 2021.

Het planten van bomen symboliseert voor ons de groei die we in 2021 hopen te realiseren voor onze klanten, en de groei die we onze relaties toewensen.

Daarbij willen we de wereld groener en duurzamer maken. Bomen passen daar perfect bij!

De stichtingen die we hebben uitgekozen

We doneren aan vier verschillende stichtingen, met ieder een eigen doelstelling.

Trees for All

Trees for All plant bomen, herstelt bossen en biedt de mogelijkheid om je CO2-uitstoot te compenseren. Dit doen ze vooral in Nederland, maar ook in het buitenland.

Deze stichting zet zich al ruim 20 jaar in voor een beter klimaat, herstel van ecosystemen en biodiversiteit en armoedebestrijding in de wereld. Doordat ze het CBF-keurmerk hebben, weten we zeker dat de donatie goed besteed wordt.

WeForest

WeForest plant ook bomen, maar dan met name in tropische regenwouden. Ze zijn actief in onder andere  Brazilië, Ethiopië, Zambia, Malawi, Tanzania en India. WeForest’s slogan is ‘Making earth cooler’. Door bomen te planten, proberen ze de temperatuurstijging als gevolg van klimaatverandering  tegen te gaan.

Naar eigen zeggen vinden ze het belangrijker om bomen te laten groeien in plaats van lukraak bomen te planten. En daar konden wij ons helemaal in vinden. Een boom planten is gemakkelijk, maar zorgen dat deze groeit en blijft groeien, past helemaal bij het DNA van Gonect.

Voedselbosbouw

Voedselbosbouw zorgt voor meer biodiversiteit in Nederland. Dit doen ze door grootschalige (>5 ha.) voedselbossen te ontwikkelen en exploiteren.

Voedselbossen zorgen voor een vitalere natuur en een aantrekkelijker landschap voor dieren en planten. We stimuleren met voedselbossen dus een grotere biodiversiteit. En niet te vergeten: we creëren meer lekker en gezond voedsel in de natuur.

Oasebos

Oasebos beschermt het tropische regenwoud, met name dat van Costa Rica. Je kunt via de stichting symbolisch een stuk regenwoud kopen of cadeau doen, waarna de stichting ervoor zorgt dat deze oppervlakte beschermd wordt.

Het grote verschil met andere instanties is dat Oasebos daadwerkelijk eigenaar wordt van een stuk regenwoud. Zij kopen deze stukken grond op om deze vervolgens duurzaam te beschermen. En wij als donateur krijgen een eigendomscertificaat op naam!

Wat gaan ze precies met het geld doen?

De stichtingen die we hebben uitgekozen, streven allemaal duurzame doelen na. Maar met ‘streven naar’ nemen wij geen genoegen. Daarom hebben we gevraagd wat het precieze resultaat is van onze donatie.

Dit is wat de stichtingen namens Gonect gaan doen:

  • 120 nieuwe bomen planten in Nederland en Brazilië
  • 1.250 m2 Tropenbos in Costa Rica beschermen
  • Landbouwgrond in Nederland omzetten naar biologische natuur

Goede voornemens voor 2021

Kortom, helaas geen nieuwe Gonect-groene sokken dit jaar, maar wel meer bomen die de wereld op een andere manier groener maken. Zo hebben we ons eerste goede voornemen voor 2021 al in the pocket!

Welke goede voornemens heb jij voor het komende jaar? Streef je naar meer omzet met je webshop? Droom je van een hoger conversiepercentage? Of wil jij ook de wereld een stukje duurzamer maken?

Welk doel jij komend jaar ook voor ogen hebt, Gonect staat voor je klaar!

Namens het hele team: prettige feestdagen en een heerlijk, groen en gezond 2021 gewenst.

Andere blogs

structured-data-blog
Online Marketing
SEO
Structured Data
Structured data: spreek dezelfde taal als Google
Eddie van Leuven - SEO Specialist
Door Eddie van Leuven 23 november 2023
online marketing tips voor de feestdagen
Online Marketing
Online marketing tips voor de feestdagen
Door Gonect 30 oktober 2023