Komt Hyves (en de dansende banaan) echt terug?

Komt Hyves terug?

Je ziet het goed, het staat er echt! Hyves, wie kent het niet? Het was een erg populair social media kanaal tot Hyves op 2 december 2013 de stekker eruit trok en verder ging als gameplatform. Maar op 29 januari 2015 gingen de harten van de Hyves-fans sneller kloppen toen er uit het niets de naam Myves de wereld in werd geslingerd…

De achterban was enthousiast over de mogelijke terugkomst van Hyves:

Knipsel

Ja hoor, er ontstond een social media platform – genaamd Myves – dat extreem veel lijkt op het oude en vertrouwede Hyves. Je kunt elkaar weer krabbelen, zelf je profiel pimpen met hippe achtergrondafbeeldingen en natuurlijk zijn daar weer de populaire glitterafbeeldingen. Helaas is de respect-knop vervangen door vind-ik-leuk maar mijn persoonlijke favoriet is wel weer terug. De dansende banaan!

HyvesHyvesHyves

Van social media platform Hyves naar Myves naar Vriendenplaats.

Op 29 april plaatste Myves een bericht dat het verder gaat onder de naam vriendenplaats.nl omdat de naam te veel op de bestaande merknaam ‘Hyves’ lijkt. Vooral Antje zal erg blij zijn met de komst van dit nieuwe social media kanaal (zie video).

Welke social media les kunnen bedrijven hier wederom uit trekken?

Het komen en gaan van social media kanalen zoals Hyves en het nieuwe Vriendenplaats.nl (Myves), laat zien dat social media snel veranderd. Bekende en vertrouwde kanalen verdwijnen, maar er komen ook zeker leuke nieuwe kanalen terug. Houd de markt goed in de gaten, kijk waar de doelgroep zich begeeft (nu en in de toekomst) en pas de social media strategie hier op aan.

07 mei 2015


Gert Meeuws - Social media & E-mailmarketing specialist

Als online marketeer bij Gonect Online Marketing gaat Gert dagelijks tot het uiterste om voor bedrijven het onderste uit de kan te halen met de online marketing-methoden van tegenwoordig. Dit op gebied van social media, e-mailmarketing, SEO en SEA.

LinkedIn
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp