13 gratis manieren om meer volgers op Instagram te krijgen.

Meer volgers op Instagram

Je hebt een Instagram-profiel, plaatst foto’s en video’s maar je krijgt niet voldoende likes en nieuwe volgers? Wij geven je hieronder 13 tips waardoor je meer volgers op Instagram krijgt!

1. Like foto’s van andere Instagram gebruikers.

Zoek op hashtags (#) die je doelgroep gebruikt en like veel willekeurige foto’s die je dan te zien krijgt. De personen die deze foto’s geplaatst hebben krijgen hier een melding van, waardoor jouw profiel onder de aandacht komt bij de persoon waarvan je de foto geliket hebt en dat levert je volgers op. Neil Patel heeft deze strategie onderzocht gebruikt en kwam erachter dat bij elke 100 likes, hij gemiddeld 6,1 nieuwe volgers erbij kreeg.

2. Promoot je Instagram profiel op andere social media kanalen. 

Publiek dat je elders opbouwt zoals op Facebook, Twitter of LinkedIn, kun je attenderen op het feit dat je ook op Instagram te vinden bent. Je kan ook foto’s die je op Instagram plaatst, via de Instagram app direct ook plaatsen op Facebook. Op Facebook komt er dan bij te staan dat de foto geplaatst is vanuit Instagram.

3. Geef reacties op foto’s van anderen.

Je naam komt daardoor onder de foto te staan en valt ook bij andere mensen die de foto zien nog eens extra op.

4. Maak gebruik van hashtags op Instagram.

Plaats in je bericht hashtags om je foto/video bij het grotere publiek terecht te laten komen. Men zoekt namelijk op hashtags waardoor jouw foto/video gevonden kan worden. Denk aan populaire hashtags zoals #love, #photooftheday, #instagood, #nofilter enzovoorts. Nu zijn deze hashtags nog vrij algemeen, maar het is aan te raden om dit specifieker te maken. Zit je bijvoorbeeld in de meubel branche, dan kun je hashtags gebruiken zoals #vintagemeubels of #dressoir. Het gebruik van hashtags die passen bij je doelgroep, zorgt er natuurlijk ook voor dat je bij de juiste doelgroep onder de aandacht komt. LET OP: gebruik niet te veel hashtags want dat wordt irritant.

5. Plaats foto’s op momenten dat je doelgroep online is op Instagram.

Dat klinkt vrij logisch, maar in de praktijk valt dat vaak nog tegen. Vroeg in de ochtend (voor het werk/school), rond het middaguur (pauze) en tegen de avond (na het werk) zijn over het algemeen goede momenten om te plaatsen. Plan desnoods berichten in viawww.latergram.me.

6. Volg andere Instagram profielen.

Volg mensen uit je doelgroep in de hoop dat ze je terug volgen. Er worden ook vaak hashtags gebruikt zoals #followme, #followback of #followforfollow. Deze personen volgen je vaak terug als jij hen volgt. Let er wel op dat dit over het algemeen geen oprechte volgers zijn.

Instagram

7. Wees consistent in hetgeen je plaatst op Instagram.

Kies bijvoorbeeld een onderwerp uit zoals eten, meubels, lifestyle, bier enzovoorts. Dit maakt het voor potentiële volgers duidelijk waarvoor ze jou moeten volgen.

8. Analyseer je profiel op Instagram.

Maak gebruik van www.pikore.com om je profiel op Instagram te analyseren. Dit geeft je informatie over de voortgang en groei van je profiel. Daarnaast kun je daar zien welke foto’s de meeste likes en reacties krijgen. Gebruik deze informatie om daarvan te leren. Betere foto’s zorgen namelijk voor meer likes, reacties en volgers.

9. Laat andere (invloedrijke) personen jouw profiel taggen.

Vraag aan iemand anders met een profiel op Instagram om jou te vermelden en taggen in een bericht. Zo brengt die persoon je onder de aandacht bij anderen. Dit is natuurlijk vooral gunstig als die persoon veel volgers heeft, invloedrijk is en actief is in dezelfde branche als jij zelf of het bedrijf waarvoor je werkt. Laat hem/haar bijvoorbeeld foto’s maken over jouw bedrijf, product of dienst.

10. Gebruik de juiste kleuren op Instagram.

Plaats foto’s in blauwtinten die niet te donker zijn. Onderzoek toont namelijk aan dat foto’s in blauwtinten voor 24% meer likes zorgt dan andere kleuren zoals rood of oranje. Ook krijgen lichtere foto’s meer likes dan foto’s die vrij donker zijn.

11. Plaats foto’s met mensen op Instagram.

Gebruik gezichten op foto’s. Uit onderzoek van Dan Zarella blijkt namelijk dat dit voor 35% meer likes zorgt dan foto’s zonder gezichten.

12. Tag anderen in de foto’s/video’s die je plaatst.

Zo krijgen zij daar namelijk een melding van waardoor het bericht bij meer mensen terecht komt.

13. Zorg ervoor dat men weet dat je op Instagram te vinden bent.

Plaats bijvoorbeeld je Instagram naam + logo op offertes, drukwerk, je website, visitekaartje, e-mailhandtekening enzovoorts.

Hulp nodig?

Wil je graag meer tips over Instagram of andere social media kanalen? Wij helpen je graag bij het bepalen van je social media strategie en het succesvol inzetten van social media. Neem hier contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

31 maart 2016


Gert Meeuws
Gert Meeuws - Online Marketeer - Social media | E-mailmarketing | SEA

Als online marketeer bij Gonect Online Marketing ga ik dagelijks tot het uiterste om voor bedrijven het onderste uit de kan te halen met de online marketing-methoden van tegenwoordig. Dit op gebied van social media, e-mailmarketing, SEO en SEA.

LinkedIn


ᐅ Wil jij jouw (online) marketing kennis delen met onze volgers? Meld je dan aan als gastblogger van Gonect!

De laatste trends weten? Ontvang onze nieuwsbrief!

  • Je persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp