6 handige tools voor social media content creatie!

6 tools voor content creatie

Het maken van goede content voor social media kost tijd, energie en soms ook geld. Het is daarom van groot belang om dit proces zoveel mogelijk te vereenvoudigen. Dit kan met verschillende tools. Hieronder lichten we een aantal social media content creatie tools toe!

Overzicht van de tools:

  1. PlaceIt
  2. PowToon
  3. Canva
  4. Easel.ly
  5. Hubspot
  6. Übersuggest

1. PlaceIt

PlaceIt is misschien wel de meest gemakkelijke tool die je kunt wensen als online marketeer. Hiermee ben je in staat om afbeeldingen te maken van hoge kwaliteit waarin apps en producten gebruikt worden in real life. Je hoeft enkel een screenshot van je app of een afbeelding van je website/producten te uploaden en PlaceIt zorgt voor de magie. Het resultaat? Een professionele afbeelding met jouw foto erin verwerkt (zoals de afbeelding hieronder). Dit scheelt veel tijd aangezien de foto niet zelf gemaakt en bewerkt hoeft te worden met behulp van Photoshop.

Place It tool

2. PowToon

Op maat gemaakte animatievideo’s en presentaties zijn een manier om jouw content uniek te maken waardoor je opvalt ten opzichte van anderen. PowToon is een prachtig online programma. Powtoon is niet erg eenvoudig, maar met enige oefening heb je wel erg professionele resultaten. De mogelijkheden zijn enorm! Bovendien vinden gebruikers van social media, video’s erg prettige content. Facebook geeft om die reden video’s meer bereik dan foto’s, teksten en links.

3. Canva

Je kent het vast wel; je scrollt door je tijdlijn (de social media berichten) en stopt bij een bericht waarvan je denkt ‘dat ziet er goed uit’. Met Canva maak je online op een eenvoudige manier professionele afbeeldingen. Je kunt daarin eenvoudig tekst combineren met symbolen, illustraties en afbeeldingen. Dit alles helpt je om de perfecte visual bij je social media berichten te maken. Laat je creativiteit de vrije loop! Meer leren over creativiteit op social media? Bekijk dan de blog over creativiteit op social media.

4. Easel.ly

Een infographic is een visuele manier van het presenteren van data/informatie/cijfers. Wie vindt dat nou niet leuk? Helaas is het maken van een infographic vaak een tijdrovende klus. Met Easel.ly kun je zeer eenvoudig zelf een infographic maken. Je kunt kiezen uit vooraf ingestelde templates en die aanpassen naar wens. Het is natuurlijk ook mogelijk om met een blanco infographic te starten en er zelf een te maken.

5. De Blog Topic Generator van Hubspot

Het schrijven van blogs is een goede manier om met je website hoger in Google te komen. Het schrijven begint bij een goed onderwerp en zeker een goede titel van de blog. Het kan wel eens voorkomen dat de inspiratie ver te zoeken is. De tool van Hubspot helpt bij het bedenken van onderwerpen voor je blogs. Door daar producten/diensten in te vullen, schrijft deze tool zelf een aantal blogonderwerpen. Weliswaar in het Engels, maar door ze te vertalen, heb je direct onderwerpen om over te bloggen.

6. Übersuggest

Om de content ook goed vindbaar te maken voor zoekmachines, is het belangrijk om de juiste zoekwoorden te gebruiken. Übersuggest maakt het gemakkelijker om de juiste zoekwoorden te vinden. Door daar enkele zoekwoorden in te typen, geeft deze tool direct een reeks bruikbare zoekwoordcombinaties. Lees ook de blog ‘hoe doe je een goed zoekwoordenonderzoek’.

Het creëren van goede content is niet eenvoudig en je moet beschikken over diverse kwaliteiten. Van het schrijven van goede teksten, tot het maken van een aantrekkelijke visual. Deze tools maken dit werk eenvoudiger waardoor je niet alleen tijd en geld bespaart, maar ook betere content maakt. Heb je hulp nodig met het maken van goede content? Wij helpen natuurlijk graag mee met ons social media advies.

24 augustus 2016


Gert Meeuws
Gert Meeuws - Online Marketeer - Social media | E-mailmarketing | SEA

Als online marketeer bij Gonect Online Marketing ga ik dagelijks tot het uiterste om voor bedrijven het onderste uit de kan te halen met de online marketing-methoden van tegenwoordig. Dit op gebied van social media, e-mailmarketing, SEO en SEA.

LinkedIn


ᐅ Wil jij jouw (online) marketing kennis delen met onze volgers? Meld je dan aan als gastblogger van Gonect!

De laatste trends weten? Ontvang onze nieuwsbrief!

  • Je persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp